Είπες το πολυπόθητο NAI στην πρόταση του αγαπημένου σου; Και κατευθείαν άρχισες να σκέφτεσαι ότι πρέπει να ξεκινήσεις την οργάνωση γάμου. Αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Κλασσικό, δεν είσαι η μόνη!
Για να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς εκπλήξεις ξεκίνα όσο πιο νωρίς γίνεται. Σου προτείνουμε 12 μήνες πριν, ώστε να έχεις όλο το χρόνο που χρειάζεται να κάνεις έρευνα, να κλείσεις τα ραντεβού που χρειάζεται και σιγά-σιγά να αποφασίζεις. Αν δεν έχεις 12 μήνες στην διάθεση σου, θα χρειαστεί στις μεγάλες αποφάσεις να είσαι γρήγορη.
Ωστόστο με το πλάνο οργάνωσης γάμου που σου έχουμε παρακάτω μπορείς να δεις σε ποια χρονική στιγμή βρίσκεται η οργάνωση του γάμου σου. Έτσι θα εντοπίσεις πολύ εύκολα τι έχεις να κάνεις ακόμα και τι δεν έχεις κάνει μέχρι τωρα.
Για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο σου μαζέψαμε και μερικές χρήσιμες συμβουλές με τις πιο σημαντικές ημερομηνίες για να μην «χάσεις τον μπούσουλα». Κατέβασε εδώ ➨ το πλάνο οργάνωσης & προετοιμασίας γάμου που φτιάξαμε για σένα για να γίνεις η wedding planner στο γάμο σου & να μην σου ξεφύγει τίποτα.
Αφού το κατεβάσεις μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου και να το συμβουλεύεσαι.
Βήματα στην οργάνωση γάμου που πρέπει να κάνεις εγκαίρως
- Να κλείσεις ημερομηνία στην εκκλησία και να κανονίσεις τα χαρτιά του γάμου
- Να δημοσιεύσεις την αναγγελία του γάμου στην εφημερίδα
- Να κάνεις οικονομικό προϋπολογισμό
- Να αποφασίσεις κατεύθυνση, στυλ νυφικού & μοδίστρα
- Να διαλέξεις βέρες με τον αγαπημένο σου (και κουμπάρο)
- Να στείλεις εγκαίρως τα προσκλητήρια (ζητώντας επιβεβαίωση)
- Να αποφασίσεις το γενικό θέμα ή την κατεύθυνση διακόσμησης
- Να αναθέσεις ρόλους σε διάφορους φίλους την ημέρα του γάμου για να μην αγχώνεσαι η ίδια
Συμβουλές για την προετοιμασία του Γάμου
- Για το θέμα & την διακόσμηση του Γάμου σου συμβουλέψου blogs και περιοδικά κρατόντας στην άκρη ιδέες που σου αρέσουν. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τις τάσεις για την χρονιά και ιδέες θεμάτων.
- Χώρισε τις «δουλειές» σε αυτές που θα κάνεις με τις φίλες και αυτές που θα κάνεις με τον αγαπημένο σου ώστε να προλάβουν να οργανώσουν κι εκείνοι το χρόνο τους.
- Κάθε φορά που θα νιώθεις πίεση και θα αισθάνεσαι δυσκολία στις αποφάσεις σου, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από τις προετοιμασίες για 2-3 ημέρες.
- Συζήτησε τις επιλογές σου με τις φίλες σου ώστε να έχεις μία πιο σφαιρική άποψη και να απεξαρτηθείς για λίγο από τον υπολογιστή.
- Δημιούργησε έξυπνο filing system για να μην χάνεις ότι βρίσκεις στο διαδίκτυο και σου αρέσει. Για παράδειγμα μπορείς να οργανώσεις τους φακέλους σου σύμφωνα με την ημερομηνία, το θέμα του γάμου ή να κάνεις «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ» φακέλους.
Αν τα χάσεις, just panic & run! Αστειευόμαστε…η ώρα η καλή!